Κατασκευή Forum

Το Φόρουμ (Forum) είναι ένας διαδικτυακός τόπος συνάθροισης ιδεών και ανθρώπων. Είναι μια υπηρεσία ενός ηλεκτρονικού online πίνακα όπου χρήστες με κοινά και όχι μόνο ενδιαφέροντα, μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις και σημειώσεις τους πάνω σε ένα ή περισσότερα θέματα. Αποτελεί ένα online εργαλείο στο οποίο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να δημιουργήσουν συζητήσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και να μοιράζονται πληροφορίες για θέματα ποικίλης ύλης, λειτουργώντας ως μία διαδικτυακή κοινότητα.

Είναι αλήθεια ότι στα forum μπορούμε να βρούμε τις περισσότερες από τις απαντήσεις που ψάχνουμε σε μια διαδικτυακή αναζήτηση. Και αυτό κυρίως γιατί στην απεραντοσύνη του διαδικτύου, είναι πολύ πιθανό ότι αυτό που ψάχνουμε το έψαχνε και κάποιος άλλος πριν από εμάς και για να το βρει, ρώτησε σε κάποιο forum και κάπου, κάποιος του απάντησε.

Θα συναντήσουμε αμέτρητα forum στις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο, τα οποία όπως είναι αναμενόμενο έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Αυτό που θα πρέπει να μας καθησυχάσει όμως είναι ότι οι βασικές λειτουργίες σε ένα forum είναι παντού οι ίδιες. Ξεκινάμε πάντα διαβάζοντας ένα post κάποιου χρήστη. Post λέγεται το μήνυμα που έχει γράψει κάποιος χρήστης του forum. Μπορεί να είναι το αρχικό μήνυμα που ξεκινάει μια συζήτηση ή μια απάντηση σε ένα post κάποιου άλλου χρήστη.

 

Πλεονεκτήματα:

  • Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός φόρουμ είναι ότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επισκέπτονται το site σας ξανά και ξανά. Αν υπάρχει ένα ενδιαφέρον θέμα που συζητείται ή κάτι που οι επισκέπτες νιώθουν έντονα για τότε θα θέλουν να παρακολουθούν τι λέγεται στη συζήτηση. Τελικά, αυτό οδηγεί σε ανθρώπους που έρχονται πίσω στην ιστοσελίδα σας ξανά και ξανά.
  • Ένα άλλο όφελος είναι ότι σας βοηθά να οικοδομήσετε μια καλή σχέση με τους ανθρώπους που επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα σας. Αν οι άνθρωποι κάνουν αξιόπιστες δημοσιεύσεις στον ισότοπο σας, τότε οι άνθρωποι θα στραφούν σε σας ως μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πιο πιθανό να σας συστήσουν σε άλλους ομοϊδεάτες ανθρώπους.

 

 

ενδεικτικά φόρουμ / Παραδείγματα: